Blogi: Myynnin ja markkinoinnin korkeakouluharjoittelu Sec And Safe Solutions Oy:lle

Yleisesti korkeakouluopinnoistani

Opiskelen toista vuotta Hämeen ammattikorkeakoulussa liiketalouden tradenomiksi. Näin toisen opiskeluvuoden keväänä tuli aika miettiä työharjoittelua opintojen ohelle.

Hämeen ammattikorkeakoulussa tradenomin opintoihin kuuluu jonkin verran pakollisia kursseja, mm. kirjanpidon perusteita, talousmatematiikkaa, liiketoiminnan ymmärtämistä ja markkinointia. Pakollisten opintojen lisäksi opiskelija ottaa syventäviä opintoja oman valintansa mukaan sekä suorittaa jo aiemmin mainitsemani harjoittelun ja kirjoittaa opinnäytetyön.

Omissa opinnoissani olen halunnut syventyä viestintään ja markkinointiin. Viestintä on mielestäni kiinnostavaa, koska kaikki ihmiset viestivät eikä siltä voi välttyä. Viestintä on myös yrityksen elinehto. Jos viestintä ei toimi yrityksen sisällä, seuraa helposti sekaannuksia ja epävarmuutta, mikä vaikuttaa työilmapiiriin ja yrityksen tuottavuuteen. Markkinointi taas kiinnostaa minua, koska se on yrityksen viestintää asiakkaille ja nykyään olemme niin markkinoinnin ympäröimää, ettemme välttämättä edes huomaa kaikkia keinoja, joilla ostopäätöksiimme pyritään vaikuttamaan. Tämä on jotenkin kiehtovaa minusta.

Harjoittelu Sec And Safe Solutions Oy:lla

Myynnin ja markkinoinnin harjoittelumahdollisuus Sec And Safe Solutions Oy:lla tuli minua vastaan Tiitus-palvelussa, josta selailin profiilillani mahdollisia harjoittelupaikkoja. Sivustolla yritykset voivat tarjota työ- ja harjoittelupaikkoja juuri minun kaltaisilleni opiskelijoille, joilla ei ole vielä kertynyt työkokemusta opiskelemaltaan alalta. Lähetin hakemukseni Aleksille, joka ottikin pian yhteyttä ja sovimme haastattelun. Maaliskuun alussa aloitin sitten harjoittelun Sec And Safe Solutions Oy:lla.

Suoritan tämän harjoittelun etänä ja tänä aikana pääsen tekemään sosiaalisen median julkaisuja, suunnittelemaan markkinointia, vastaamaan ja lähettämään asiakassähköposteja sekä mahdollisesti tutustumaan verkkokaupan ylläpitämiseen. Verkkokaupan hoitaminen on minulle täysin uusi asia, joten odotan mielenkiinnolla, mitä kaikkea opin.

Tämä ensimmäinen kuukausi on mennyt erittäin nopeasti. Tasapainoilu koulun, harjoittelun ja töiden kanssa on välillä aiheuttanut stressiä, kun tuntuu että vuorokaudesta loppuvat tunnit. Mutta kyllä tämä tästä, kunhan aikataulutan tekemiseni ja muistan pitää vähän vapaatakin. Olen todennut, että saan parhaat ideani yleensä vapaa-ajallani, joten siksi on hyvä välillä ottaa rennosti ja pysyä poissa koulu- ja työhommista.

Innolla odotan mitä uusia kokemuksia kevät ja tämä harjoitteluaika tuovat tullessaan!

Kuva: Pixabay, kuvituskuva.

–        Sara