Työturvallisuuskorttikoulutus

Mikä työturvallisuuskortti on?

Työturvallisuuskoulutus on valtakunnallinen yhdenmukainen koulutus, jolla perehdytetään henkilö yhteisen työpaikan työturvallisuusasioihin. Työturvallisuuskortin saa käytyään hyväksytysti työturvallisuuskoulutuksen. Koulutuksessa opitaan perustiedot siitä, millaisia vaaroja työympäristössä voi olla ja millaista työsuojelua työpaikalla täytyy olla. Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta.

Työturvallisuuskortin hyödyt

Työturvallisuuskortin tarkoituksena on

·        tilaaja- ja toimittajayrityksen yhteistoiminnan edistäminen

·        parantaa työhön perehdyttämistä työpaikoilla

·        antaa henkilölle perustiedot työsuojelusta

·        innostaa ihmisiä osallistumaan oman työpaikan työturvallisuuden edistämiseen

·        vähentää työtapaturmia, vaaratilanteita ja henkilöstön vahingollista kuormittamista

Joidenkin alojen työpaikat vaativat voimassa olevaa työturvallisuuskorttia, mutta koulutus on yleishyödyllinen kaikille.

Koulutus ei ole pelkkää pönötystä

Koulutus kestää kahdeksan tuntia ja siinä on oltava läsnä hyväksytyn suorituksen saamiseksi. Sec And Safe Solutions Oy:n työturvallisuuskoulutus on suunniteltu niin, että koulutukseen tulijat eivät tylsisty kesken päivän. Koulutuspäivänä pidetään kahvitaukoja ja lounastauko, joten kahvihampaan kolotusta tai vatsan kurnimista ei tarvitse pelätä.

Koulutuksen aikana keskusteluun saa aina osallistua ja se on jopa toivottavaa, jotta koulutus saadaan toteutettua työelämälähtöisesti. Oikeasta elämästä tulevat esimerkit ovat aina kiinnostavaa kuunneltavaa ja herättävät keskustelua.

Webinaarikoulutukseen osallistuminen on helppoa

Koulutuksia järjestetään sekä etänä webinaareina että lähikoulutuksina tilanteen salliessa. Webinaarikoulutukset ovat siitä mukavia, että niitä voi seurata tietokoneella, tabletilla tai kännykällä. Koulutukseen osallistumiseen vaaditaan kuitenkin toimiva mikrofoni ja kamera henkilöllisyyden todistamista ja läsnäolon varmistamista varten.

Koulutuksessa hyödynnetään Työturvallisuuskortti-työkirjaa ja koulutuksen aikana käydään läpi seuraavat aiheet:

·        Nolla tapaturmaa -periaate

·        Yhteisen työpaikan määritelmä ja toimijat

·        Perehdyttäminen ja perehdytysohjelman sisältö

·        Kuormitustekijöiden tunnistaminen

·        Vaaratekijöiden tunnistaminen

·        Työturvallisuuskortti-tentti

Tentin jälkeen kortti lähetetään postissa ja se saapuu parissa viikossa. Jos olisi sattunut niin ikävä tilanne, että vanha työturvallisuuskortti on jo mennyt umpeen, kouluttaja voi kirjoittaa väliaikaisen todistuksen kunnes uusi työturvallisuuskortti saapuu.

Sara on korkeakouluharjoittelija Sec And Safe Solutions Oy:ssä. Saralle tärkeitä aiheita ovat: viestintä ja markkinointi.