Työturvallisuuskorttikoulutus verkossa – Digiloikan jäljillä

Uudet verkkosivumme jotka julkaisimme vuoden vaihteessa, ovat saaneet mahtavan vastaanoton asiakkailtamme ja yhä useampi uusikin asiakas on löytänyt koulutustemme pariin, mistä kuuluu tietenkin iso kiitos meidän “vanhoille asiakkaillemme” jotka ovat aktiivisesti muistaneet kertoa meistä eteenpäin, kiitos!

Reilu vuosi kun mennään ajassa taaksepäin, lähdimme kehittämään työturvallisuuskortin verkkokoulutusta ja kehitystyötä tehdään edelleen, jotta voisimme olla jatkossakin laadukas ja luotettava koulutuspalveluiden tarjoaja asiakkaillemme. Poikkeukselliset olot ovat jatkuneet jo yli vuoden ja vielä pitäisi jaksaa sinnitellä, jotta pääsemme uuden normaalin pariin mahdollisimman pian. Vaikka maailma on muuttunutkin vuodessa paljon, verkkokoulutukset ovat kuitenkin tulleet jäädäkseen koulutustarjontaamme. 

Kouluttajan roolissa vaaditaan muuntautumiskykyä ja tätä kykyä kysyttiinkin pedagogisten taitojen mukauttamisessa lähikoulutuksista – verkkokoulutuksiin. Mielestäni vielä isompaa rohkeutta ja heittäytymiskykyä on pyydetty koulutuksiimme osallistuneilta ja te olettekin siihen hienosti vastanneet. Kun aloitimme verkkokoulutukset, sain useita puheluita ja sähköposteja eri ikäisiltä ihmisiltä joista monella oli suuri huoli omista tietoteknisistä taidoistaan ja monia mietityttikin että uskaltaako sitä osallistua koulutukseen kun tutumpi työkalu on ollut vasara kuin tietokoneen hiiri? Ymmärsin silloin että tilannetta pitää pystyä tarkastelemaan myös muista näkökulmista kuin siitä itselle tutuimmasta kouluttajan näkökulmasta, joka on tottunut olemaan erilaisten tietoteknisten laitteiden kanssa tekemisissä, kaikki eivät ole ja kaikilla koulutukseen osallistuvilla henkilöillä on myös erilaiset tavat oppimisenkin osalta ja nämä pitää pyrkiä huomioimaan mahdollisimman hyvin jos haluamme olla helposti lähestyttävä turvallisuuskoulutuksien palveluntarjoaja nyt ja tulevaisuudessakin.

ATK-taitojen musta vyö?

Mistä sitten voimme nostaa itsellemme hattua ja rohkaista myös muitakin samassa tilanteessa olevia ottamaan digiloikan ja hyppäämään mukaan verkkokoulutusten maailmaan? Lähtökohtana meidän koulutuksissamme on vanha sanonta, joka pätee todella hyvin myös tämän hetkiseen tilanteeseen: “Kaveria ei jätetä”. Tämä on meidän ohjenuoramme kun lähdemme rakentamaan koulutuspäivää. Koulutukseen osallistuminen tulee olla helppoa, tukea tulee olla saatavilla jokaiselle osallistujalle ennen koulutuksen hankkimista, ostopäätöstä tehdessä, ennen koulutusta, koulutuksen aikana ja koulutuksen päätteeksi myös, koska olemme kaikki erilaisia oppijoita, erilaisilla tietoteknisillä taidoilla varustettuna.

Jos työturvallisuuskortin suorittaminen netissä mietityttää, ota rohkeasti härkää sarvista ja ilmoittaudu mukaan. Lupaan että meidän koulutuksissamme ei kaveria jätetä ja ammattitaitoiset kouluttajamme huolehtivat että ketään ei putoa matkan varrella pois tietoteknisten taitojen takia.

Hypätään rohkeasti epämukavuusalueelle ja annetaan mahdollisuus uudelle, niin minäkin tein tämän blogin myötä. En ole ikinä pitänyt itseäni kirjoittajana, mutta näin minäkin näköjään kirjoitin ensimmäisen blogitekstini vaikka ei tämän pitänytkään olla minun juttuni.

Nähdään koulutuksissa! Jos työturvallisuuskorttikoulutus verkossa on hakusessa, löydät ne täältä: Työturvakortti verkossa

Jos jokin asia mietityttää koulutusten osalta tai haluat minun kirjoittavan seuraavan blogitekstini jostain tietystä aiheesta, laita minulle rohkeasti sähköpostia, yhteydenottoa livechatissa tai puhelimitse.

Mukavaa kevättä!

-Aleksi

Aleksi Korhonen on yrittäjä Sec And Safe Solutions Oy:ssä. Aleksille tärkeitä aiheita kouluttajana ja asiantuntijana ovat: työturvallisuus, työhyvinvointi, työkyky, työssä jaksaminen, yritysturvallisuuden ja henkilöturvallisuuden osa-alueet. Yrittäjyyden lisäksi Aleksi on ahkera kehittämään omaa ammattitaitoaan ja tälläkin hetkellä Aleksi opiskelee Xamkissa kriisi- ja poikkeusolojen asiantuntijaksi sekä liiketalouden tradenomin tutkintoa.