Yleinen työturvallisuuskortti – TTK:n vihreä kortti

Työturvallisuuskorttikoulutus

Työturvallisuuskortti – Vihreä kortti

Työturvallisuuskeskuksen hallinnoimaa tuotetta, työturvallisuuskorttia pidetään tänä päivänä useiden tilaajien toimesta yleisenä työturvallisuuskorttina.

Työturvallisuuskeskus uutisoi viime viikolla merkittävästä merkkipaalusta. Työturvallisuuskorttisuorituksia on jo 2,5 miljoonaa. Voimassaolevia työturvallisuuskortteja on nykyisin noin 800 tuhatta henkilöllä ja koulutuksen suorittaakin vuosittain 140 tuhatta henkilöä. Koulutukset alkoivat vuonna 2003 jolloin tavoitteeksi asetettiin 20 tuhatta koulutettua. Tämä onkin ylitetty moninkertaisesti vuosien saatossa.

Työturvallisuuskorttikoulutus antaa perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta yhteisellä työpaikalla. Työturvallisuuskorttikoulutuksia järjestetään avoimina sekä yrityskohtaisina koulutuksina.

Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta.

Lähde: Työturvallisuuskeskus

Tilaaja määrittelee työturvallisuuskortti vaatimukset

Työturvallisuuskorttikoulutuksen käyneillä henkilöillä on koulutuksen jälkeen perusosaaminen hallussa työturvallisuuteen liittyen, jonka kautta oikeat ja turvalliset toimintatavat löytyvät helpommin yhteisellä työpaikalla. Koulutuksen päälle on helppo rakentaa yritys- ja työmaakohtainen perehdytys. Työturvallisuuskorttikoulutus perustuu vapaaehtoisuuteen ja tilaajan vaatimukseen. Viime kädessä jokainen yritys päättää mitä koulutusta se hyväksyy työturvallisuusosaamisen osoittamiseksi omilta työntekijöiltä sekä palvelun tarjoajiltaan.

Lähde: Hanhela, R. – Työturvallisuuskeskus

Työturvallisuuskortti puhelimeen

Tiesithän että koulutuksistamme on mahdollista saada työturvallisuuskortti puhelimeen käytettäväksi heti päivän päätteeksi? Työturvallisuuskeskus julkaisi alkuvuodesta 2022 mobiili työturvallisuuskorttipalvelun, jonka löytää osoitteesta korttitieto.fi

Mobiilityöturvallisuuskorttipalvelu on selaimella käytettävä digitaalinen korttipalvelu. Korttipalveluun voidaan lisätä Työturvallisuuskeskuksen (TTK) sekä Suomen pelastusalan keskusjärjestön (SPEK) kortit digi-muotoon.

Pääset kirjautumaan palveluun korttitiedon etusivulta. Voit myös noutaa uuden salasanan palveluun korttitiedon etusivulta, käyttäjätunnuksenasi toimii sähköpostiosoitteesi jonka kouluttaja on rekisteröinyt järjestelmään.

Huomiothan että mobiilikortti-palvelu ei ole Sec And Safe Solutions Oy  hallinnoima tuote, joten emme vastaa kyseisestä palvelusta tai siihen liittyvistä muutoksista.

Onko sinulla työturvallisuuskortti vanhentumassa? – Osallistu koulutukseemme

Järjestämme työturvallisuuskorttikoulutuksia webinaareina sekä lähikoulutuksina ympäri suomen. Työturvallisuuskortin voi suorittaa nyt etänä, helposti ja turvallisesti. Webinaarimuotoinen työturvakortin koulutus ja netissä tehtävä tentti sopivat kaikille. Ammattitaitoiset kouluttajamme auttavat sinua onnistumaan. Koulutuksiimme on helppo osallistua ja ohjeidemme avulla etäkoulutukseen osallistuminen on tehty mutkattomaksi. Hanki sinäkin kortti netistä helposti!