Työturvallisuuskortti puhelimeen – Ohje

Hanki Työturvallisuuskortti ja Tulityökortti Mobiililaitteeseesi

Ei enää tarvetta fyysiselle kortille! Nyt voit ottaa käyttöön Työturvallisuuskortin ja Tulityökortin suoraan puhelimeesi helposti ja nopeasti Työturvallisuuskeskuksen (TTK) ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) uudistuneesta mobiilikorttipalvelusta.

Miksi valita mobiilikortti?

 1. Kätevä ja aina mukana: Ei fyysisiä kortteja taskussa – kortit ovat saatavilla puhelimessasi.

 2. Heti käytettävissä: Saat mobiilikortin käyttöösi heti koulutuspäivän päätteeksi.

 

Huomioithan että korttitieto.fi-palvelu on Työturvallisuuskeskuksen ja Suomen pelastusalan keskusjärjestön (SPEK) hallinnoima palvelu. Jos sinulla on haasteita korttitieto-palvelun kanssa, otathan heihin yhteyttä sähköpostitse [email protected]

 

Työturvallisuuskortti puhelimeen - Ohjeet lataamiseen

Korttitieto.fi – Kirjautuminen

Miten saat Työturvallisuuskortin ja Tulityökortin puhelimeesi?

 1. Rekisteröidy ja kirjaudu sisään: Siirry korttitieto.fi-palvelun verkkosivulle. Tilaa ensin salasana sähköpostiisi.

 2. Syötä sähköpostiosoitteesi: Käytä aiemmin TTK:lle rekisteröityä sähköpostiosoitetta. Muussa tapauksessa pyydä rekisteröintiä lähettämällä viesti osoitteeseen [email protected].

 3. Nauti mobiilikortin eduista: Mobiilikortista löytyvät samat tiedot kuin fyysisessä kortissa, aina nimestä voimassaoloaikaan.

Mobiilikortti on henkilökohtainen ja helppokäyttöinen. Työturvallisuuskeskus (TTK) hallinnoi palvelua, joten tarvittaessa voit ottaa yhteyttä osoitteeseen [email protected].

 

 

korttitieto kirjautuminen

Voimassa olevat kortit

Kun olet kirjautunut palveluun, sinulla tulisi näkyä voimassa olevat korttisi. Painamalla ”Näytä” saat korttisi näkyviin.

Esimerkkikuvassa on suoritettuna Työturvallisuuskotti sekä
Tulityökortti.

Jos haluat lisätä palveluun esimerkiksi aiemmin suorittamasi tulityökortin, valitse oikeasta yläkulmasta kolme viivaa -> Hae kortti ja syötä pyydetyt tiedot jonka jälkeen paina -> Hae.

Tämän jälkeen sinulla tulisi näkyä myös aiemmin suorittamasi Tulityökortti digitaalisessa muodossa.

 

Työturvallisuuskortti puhelimeen

Mobiilikortti – Digitaalinen työturvallisuuskortti

Mobiilikortista löytyy samat tiedot kuin fyysisestä
muovisesta kortistakin:

 • Nimesi
 • Kortin numero
 • Voimassaoloaika
 • Digiversiosta löytyy myös
  • Toimiala
  • Syntymäaika
  • QR-koodi jonka avulla tilaaja tai työnantaja voi tarkastaa kortin voimassaolon

Kortti on käytettävissäsi heti koulutuspäivän päätteeksi kun koulutuksen kurssinjohtaja on tarkastanut kaikkien osallistujien tentit ja merkannut hyväksytyn suorituksen järjestelmään.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi tai jäikö jokin asia askarruttamaan? Vilkaise alempaa usein kysytyt kysymykset.

 

työturvallisuuskortti puhelimeen

Kattojärjestöjen yhteystiedot

Tulityökortit, SPEK

Puh. (09) 4761 1301 (ark. klo 9.00-15.00)

Sähköposti: [email protected]

Työturvallisuuskortit, TTK

Puh. (09) 616 261 (ark. klo 8.30-16.00)

Sähköposti: [email protected]

Onko sinulla tarvetta päivittää työturvallisuuskortti? Osallistu koulutukseemme!

Meidän kauttamme on mahdollista suorittaa työturvallisuuskorttikoulutus netissä.

Pidä työturvallisuuskortti voimassa ja osallistu koulutukseemme.

Jos sinulla on ammattipätevyys vanhentunut, koulutuksestamme on mahdollista saada myös linja- ja kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivä, eli nk. ”direktiivipäivä”.

Koulutuksen hinta: 69,00€ + alv. 24%

 

 

Usein kysytyt kysymykset

Olemme koostaaneet teidän avuksenne, meille usein esitettyjä kysymyksiä. Jos sinulla on kysymys johon et löytänyt vastausta alta, olethan yhteydessä meihin.

Mikäli sinulla on ollut aiemmin vanha Korttitieto-palvelu käytössä, voit kirjautua myös uuteen palveluun, joudut kuitenkin tilaamaan uuden salasanan koska vanhat salasanat eivät ole siirtyneet uuteen palveluun.

Jos olet uusi käyttäjä, voit kirjautua käyttäen sitä sähköpostiosoitetta, joka on kouluttajan toimesta tallennettu rekisteriin korttikurssin käymisen yhteydessä.

Ilman sähköpostiosoitetta ei voi kirjautua Korttitieto.fi-palveluun.

Jos olet unohtanut salasanasi tai sinulla ei vielä ole sitä, voit tilata uuden salasanan siihen sähköpostiosoitteeseen, joka on tallennettu rekisteriin. Ongelmatilanteissa otathan yhteyttä korttikoulutuksen kattojärjestöön.

Valitettavasti emme voi. Olethan yhteydessä korttikoulutuksen kattojärjestöön.

Emme valitettavasti näe. Meidän kauttamme voit tiedustella korttisi tietoja, jos olet käynyt kortin meidän järjestämällä kurssilla. Voit olla meihin yhteydessä yhteydenotto -sivun kautta, tästä: Yhteydenotto

Muussa tapauksessa suosittelemme olemaan yhteydessä koulutuksesi järjestäneeseen tahoon tai korttikoulutuksen kattojärjestöön.

Kortti näkyy palvelussa koulutuspäivän päätteeksi, kun kouluttaja on tarkastanut kaikkien osallistujien tentit ja merkannut hyväksytyn suorituksen järjestelmään.

Meidän verkkosivujemme kirjautuminen on verkkokurssien suorittamista varten, joten meidän sivuillemme rekisteröitymällä tai kirjautumalla et valitettavasti näe korttisi tietoja vaan se tapahtuu ainoastaan korttitieto.fi palvelun kautta.

Korttitieto.fi-palveluun voi lisätä työturvallisuuskeskuksen sekä Suomen pelastusalan keskusjärjestön kortit.

Vanhassa korttitieto-palvelussa oli mahdollista käydä hyväksymässä tietojen luovuttaminen valttikorttipalveluun, mutta uudessa versiossa tätä mahdollisuutta ei ainakaan vielä ole.

Oletuslähtöisesti digitaalinen työturvallisuuskortti käy kaikkialla missä fyysinenkin työturvallisuuskortti. Huomioithan kuitenkin että viime kädessä tilaaja määrittelee sen missä muodossa ja mikä koulutusvaatimus kyseiselle työmaalle on.

Jos kyseessä on työturvallisuuskeskuksen työturvallisuuskortti, eli nk. vihreä kortti, voit lisätä tämän palveluun.

Työturvallisuuskortti on voimassa viisi (5) vuotta koulutushetkestä eteenpäin. Tämän jälkeen sinun tulee suorittaa koulutus uudestaan.

Kortin tulisi näkyä palvelussasi heti koulutuspäivän päätteeksi, kun koulutuksen kurssinjohtaja on tarkastanut tentit ja merkannut hyväksytyt suoritukset järjestelmään. Meidän koulutuksissa tämä tapahtuu heti koulutuspäivän päätteeksi, joten kortin tulisi näkyä heti klo 16 jälkeen jos koulutuspäivä on päättynyt klo 16.00.

Jos olet suorittanut koulutuksen meidän kauttamme, olethan meihin yhteydessä yhteydenotto sivun kautta. 

Jos olet suorittanut koulutuksen muualla, olethan yhteydessä koulutuksen järjestäjään tai koulutuksen kattojärjestöön.

Linja- ja kuorma-autonkuljettajien jatkokoulutuspäivistä rekisteröitävä ammattipätevyysmerkintä ei näy korttitiedossa koska kyseessä on Traficomin puolelle rekisteröitävä tieto. Teemme myös ammattipätevyysmerkintöjen rekisteröinnit heti koulutuspäivän päätteeksi, joten merkinnän tulisi näkyä heti klo 16 jälkeen.

Voit tarkastaa omat ammattipätevyystietosi Traficomin oma asiointipalvelussa tästä: Traficom – Oma asiointi

Voiko työturvallisuuskortin suorittaa netissä? Kyllä voi.

Työturvallisuuskeskuksen Työturvallisuuskortin voi suorittaa nykyisellään lähikoulutuksena, webinaarina sekä monimuotototeutuksena.

Meidän webinaarikoulutuksemme löydät täältä: Työturvallisuuskortti netissä

Kyllä voit. Jos sinulla on voimassa oleva Työturvallisuuskortti ® tai Tulityökortti ja tunnukset Korttitieto.fi palveluun, voit lisätä kortin ”manuaalisesti” palveluun. Korttitiedossa valitsemalla oikeasta yläkulmasta kolme viivaa, saat avattua sivupalkin ja valitsemalla kohdan -> Hae kortti voit lisätä kortin.

Syötä pyydetyt tiedot kuten etunimi, sukunimi, syntymäaikasi sekä fyysisen muovisen kortin numero ja paina hae. Tämän jälkeen sinulla tulisi näkyä voimassa olevat kortit valikossa lisäämäsi kortti.

 

 

Työturvallisuuskortti on voimassa viisi (5) vuotta, ja voit seurata helposti kortin voimassaoloaikaa mobiilikortistasi. Muista päivittää korttisi ajoissa suorittamalla uusi Työturvallisuuskorttikurssi. Kurssitarjonta on runsasta, ja voit ilmoittautua kursseille verkossa.

Mobiilikorttipalvelusta voit tilata uuden fyysisen kortin nopeasti ja kätevästi. Eikä hätää, mobiilikortti toimii vaikka fyysinen korttisi olisi hukassa.