0 - 0,00
Ostoskorissa ei ole tuotteita.

Etäkoulutuksissamme käytämme webinaarien järjestämiseen Microsoft Teams -palvelua. Olemme koostaneet kätevän pikaohjeen Teamsin käyttämiseksi sovelluksessa, internet-selaimella sekä puhelimella ja tabletilla. Osalle koulutukseen osallistuvista henkilöistä Teamsin käyttö saattaa olla täysin uutta, joten kokosimme tätä varten ohjeistuksen, jonka avulla pääset osallistumaan koulutukseen sujuvasti.

Voit tutustua Microsoft Teams -video-ohjeisiin tämän linkin kautta: Microsoft Teams – Videokoulutus

Koulutukseen osallistuminen – Etä- ja webinaarikoulutukset

Ilmoittautuessasi etäkoulutukseen, saat ohjeet- ja koulutuslinkin koulutukseen osallistumiseksi sähköpostiisi. Tilausvahvistuksesta löydät myös koulutuksen materiaalit ja työkirjan. Voit ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaa myös tilaajan sähköpostin, jolloin myös tilaajalle lähetetään osallistumisohjeet osallistumisestasi.

Lähetämme kutsuviestin tilauksen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen, koulutusta edeltävänä iltana viimeistään klo 20 mennessä. Jos et ole saanut osallistumislinkkiä tai kutsua ennen koulutuksen alkua, kannattaa tarkastaa myös sähköpostisi roskapostikansio.

Jos tästä huolimatta kutsu ei ole tullut perille, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 050 5411 229.

Teamsin käyttö sovelluksella

Suosittelemme Microsoft Teams -sovelluksen asentamista tietokoneellesi. Sovelluksen kautta osallistuminen on helppoa. Voit ladata Microsoft Teams -sovelluksen tästä: Lataa työpöytäsovellus

Kun olet asentanut sovelluksen, olet valmis osallistumaan koulutukseen.

kuva
Microsoft Teams ohjeet 9

Osallistumisohjeissa saat koulutuksen linkin, kokoustunnuksen sekä tunnuskoodin. Voit liittyä suoraan ”Liity koulutukseen napsauttamalla tästä” painikkeesta. Voit tarvittaessa liittyä myös linkin kautta tai kokoustunnuksella ja tunnuskoodilla.

kuva 1
Microsoft Teams ohjeet 10

Kun olet liittynyt koulutukseen, sinulle tulee näkyviin video- ja ääniasetukset. Varmistathan, että sinulla on käytettävissäsi mikrofoni- sekä kamerayhteys, jotka ovat edellytyksenä koulutukseen osallistuaksesi. Kun olet saanut ääni- ja kamera-asetukset kuntoon, voit liittyä koulutukseen painamalla ”Liity nyt”. Tämän jälkeen siirryt odotushuoneeseen odottamaan koulutuksen alkua. Kouluttaja hyväksyy osallistujat kokoustilaan viimeistään koulutuksen aloitusajankohtana.

kuva 2
Microsoft Teams ohjeet 11

Olet nyt onnistuneesti liittynyt koulutukseen! Käydään vielä yläkulmasta löytyvät painikkeet ja niiden tarkoitus lävitse.

Keskustelu: Keskustelun puolelle tulee koulutukseen liittyvää sisältöä, kuten linkkejä tehtäviin, tieto taukojen kestosta ja muuta tärkeää tietoa koulutukseen liittyen

Ihmiset: Näet koulutukseen osallistuvat henkilöt

Nosta: Voit nostaa virtuaalisen käden pystyyn esimerkiksi, jos sinulla herää kysymyksiä tai tarvitset apua.

Reagoi: Reagoi -painikkeesta painamalla, voit esimerkiksi näyttää peukkua, jos olet ymmärtänyt annetun ohjeistuksen

Näkymä: Näkymä -painikkeesta voit vaihtaa kuvanäkymää. Oletusnäkymänä on Galleria -näkymä, jossa näet kouluttajan sekä muut koulutukseen osallistuvat henkilöt.

Tilat: Ryhmätyötiloissa teemme tehtäviä sekä suoritamme tunnistautumiset.

Lisää: Lisää -painikkeen kautta löydät esimerkiksi asetukset- ja ääniasetukset.

Poistu: Poistu -painikkeen kautta poistutaan kokoustilasta. Jos painoit poistu -painiketta vahingossa, ei hätää! Liity mukaan uudestaan koulutukseen sähköpostiisi saapuneen linkin kautta.

Teamsin käyttö internet-selaimella

Teamsin käyttö internet-selaimella on melko samankaltaista kuin sovelluksellakin. Muutama asia on kuitenkin hyvä ottaa huomioon selainversiota käytettäessä. Internet-selaimeksi suosittelemme käytettäväksi Google Chromea tai Mozilla Firefoxia.

kuva 3
Microsoft Teams ohjeet 12

Avaa koulutuksen linkki sähköpostistasi, jonka jälkeen sinulle avautuu ylläoleva näkymä. Valitse: ”Jatka tällä selaimella”

kuva 4
Microsoft Teams ohjeet 13

Kirjoita nimesi kohtaan voit kirjoittaa oman nimesi. Mikrofonin saat avattua mikrofonin painikkeesta, jos haluat säätää äänenvoimakkuutta voit painaa ”mukautettu määritys” ja määrittää haluamasi asetukset. Kameran saat testattua painemalla kameran painikkeesta. Jos näet kuvasi, kamera toimii kuten pitääkin. Jos saat ilmoituksen ”Kamerasi on pois käytöstä” kokeile painaa kameran painiketta ja jos tästä huolimatta kuva ei näy, tarkasta kameran asetuksen.

Varmistathan myös selaimen asetuksista, että olet antanut luvan kameran- ja mikrofonin käyttämiseksi. Chromella voit tarkastaa asetukset seuraavalla tavalla. Valitse oikeasta yläkulmasta kolme pistettä ja tämän jälkeen asetukset. Hae asetuksista kenttään voit kirjoittaa: Mikrofoni. Valitse tämän jälkeen sivustoasetukset ja mikrofoni (sivustot saavat pyytää mikrofonin käyttölupaa)

kuva 5
Microsoft Teams ohjeet 14

Valitse sivustot saavat pyytää mikrofonin käyttölupaa. Varmista myös, että alhaalla ”Mikrofonin käyttö sallittu” kohdasta löytyy Microsoft Teams sallittuna sovelluksena.

Teamsin käyttö puhelimella tai tabletilla

Liity koulutukseen kutsun kautta, jonka sait sähköpostitse.

teams liittyminen
Microsoft Teams ohjeet 15

Saat kameran käynnistettyä kameran kuvakkeesta. Voit vaihtaa kameraa etu- ja takakameran välillä oikeasta yläkulmasta. Mikrofonin kuvakkeesta saat mikrofonin avattua ja oikealta mikrofonin vierestä voit valita, minkä äänilähteen kautta haluat äänet kuulla esim. puhelimen kaiutin tai bluetooth kuulokkeet.

Valitse ”Liity nyt”

teams nakyma
Microsoft Teams ohjeet 16

Olet nyt onnistuneesti liittynyt koulutukseen. Käydään vielä lävitse tärkeimmät kuvakkeet koulutuksen sujuvaan osallistumiseen.

Yläpalkista löydät puhekuplan, jolla pääset osallistumaan keskusteluun.

Alapalkista vasemmalta löydät kameran painikkeen, jolla saat kamerasi avattua. Tämän vierestä oikealta löytyy mikrofonin painike, josta saat mikrofonin avattua. Mikrofonin oikealta puolelta löytyy bluetooth -kuvake, joka kertoo, että minulla on Bluetooth nappikuulokkeet käytössä. Oikeasta alareunasta löytyy punainen luurin painike, jonka kautta voit halutessasi poistua koulutuksesta.

Voit ladata Teamsin iOS laitteeseesi tämän linkin kautta: Lataa mobiilisovellus

Voit ladata Teamsin Android laitteeseesi tämän linkin kautta: Lataa mobiilisovellus

Kategoria

Ohjeet