Ammattipätevyys

Linja- ja kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyys

Kuorma- ja linja-auton kuljettamista koskeva lainsäädäntö edellyttää ammattimaisessa liikenteessä toimivalta kuljettajalta ammattipätevyyttä.

Ammattipätevyyskoulutuksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää kuljetusalan ammattilaisten ammattitaitoa jatkuvasti kehittyvässä ja muuttuvassa kuljetusympäristössä sekä antaa kuljettajille ajantasaista tietoa voimassa olevasta lainsäädännöstä.

Sec And Safe Solutions Oy on Traficomin hyväksymä koulutuskeskus.

Diaarinumero: TRAFICOM/538768/05.03.06/2020.

Perustason ammattipätevyys
Perustason ammattipätevyys

Perustason ammattipätevyyden saavuttamiseksi vaaditaan 140 tai 180 tunnin ammattipätevyyskoulutus.

Ammattipätevyyskoulutusta annetaan erikseen tavara- ja henkilöliikenteelle. Koulutuksen laajuus riippuu kuljettajan iästä ja ajokorttiluokasta.

Tavaraliikenne

18-20-vuotias kuljettaja -
140h ammattipätevyys (C1-, C1E-luokan ajokortti.)

280h ammattipätevyys (C-, CE-luokan ajokortti.)

Yli 21-vuotias kuljettaja 140h ammattipätevyyskoulutus (C1-, C1E-, C- ja CE- luokan ajokortti.)

Henkilöliikenne

18-20-vuotias kuljettaja -
280h ammattipätevyyskoulutus, ammatillisen koulutuksen yhteydessä (D-, DE- luokan ajokortti.)

21-22-vuotias kuljettaja -
280h ammattipätevyyskoulutus (D-, DE-luokan ajokortti.)

140h ammattipätevyyskoulutus (D-luokan ajokortti, paikallisliikenteessä alle 50km:n pituisella reitillä, 140h (D1-, D1E- luokan ajokortti.)

Yli 23-vuotias kuljettaja
140h ammattipätevyyskoulutus (D1-, D1E, D-, DE-luokan ajokortti.)

Jos etsit perustason kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyskoulutukseen liittyviä koulutuksia, olethan yhteydessä meihin.

Omaamme laajan yhteistyöverkoston ja meille on tärkeintä toimia luotettavina ongelmanratkaisijoina joten mielellämme suosittelemme yhteistyöverkostostamme löytyviä perustason ammattipätevyyttä tarjoavia yhteistyökumppaneitamme.

ammattipätevyyden jatkokoulutus
Ammattipätevyyden jatkokoulutus

Olemme Traficomin hyväksymä linja- ja kuorma-auton kuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuspäiviä järjestävä koulutuskeskus.

Ammattipätevyyttä ylläpidetään suorittamalla ammattipätevyyden jatkokoulutuspäiviä viiden vuoden jaksoissa yhteensä 35h. Käytännössä tämä vastaa viittä 7h kestävää koulutuspäivää.
Yksi seitsemän tunnin koulutuspäivistä tulee olla turvallisen, taloudellisen ja ympäristöystävällisen ajotavan sisältävää koulutusta, eli nk. Ennakoivan ajon koulutus.

Mikäli ammattipätevyys on voimassa molempiin kuljetusmuotoihin (Henkilö-/Tavaraliikenne) ammattipätevyttä voi ylläpitää molempiin kuljetusmutuohin suorittamalla 35 tunnin jatkokoulutuksen viiden (5) vuoden aikana.

Kuljettaja tai kuljetysyritys voi itse valita koulutuksen sisällön, kun yksi koulutuspäivistä sisältää nk. ennakoivan ajon koulutuksen.

Suoritettu seitsemän tunnin jatkokoulutusjakso on voimasssa viisi vuotta.

Ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivät

Koulutustarjonnastamme löydät koulutuksia turvallisuuteen liittyen laajalla skaalalla, joista osa on suunnattu kuljetusalan ammattilaisille ja osa koulutuksista on ns. avoimia koulutuksia, joihin osallistuu eri alojen ammattilaisia.

Ammattipätevyyden rekisteröinti

Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme koulutuksen hinnan lisäksi 15,00€ + alv 24%.

Rekisteröintimaksu sisältää sähköisen rekisteröinnin kulut 10,00€ +alv sekä käsittelymaksun 5,00€.

Kehittyvä koulutustarjontamme, kuljettajan tarpeisiin.

Pyrimme kehittämään jatkuvasti koulutustarjontaamme ja sinun apuasi kaivataan.

Millaisia koulutuksia haluaisit tulevaisuudessa suorittaa meidän kauttamme? Olemme pieni yritys, mutta teemme töitä turvallisuuden eteen suurella sydämellä ja haluammekin tarjota juuri niitä koulutuksia, joita asiakkaamme kokevat tärkeiksi. Voit jättää meille yhteydenottosivun kautta toivetta tai huikkaamalla vaikka livechattiimme että tietyn tyyppiselle koulutukselle olisi tarvetta, niin me toteutamme sen.