0 - 0,00
Ostoskorissa ei ole tuotteita.

Ammattipätevyyden uusiminen

Tuhansien kuorma-auton kuljettajien ammattipätevyys umpeutuu syyskuussa

Päivitä ammattipätevyytesi ajoissa – Ammattipätevyyden jatkokoulutukset verkkokursseina nyt vain 69,00€ +alv!

Traficom uutisoi kesäkuun lopussa, että tuhansien kuorma-autonkuljettajien ammattipätevyys päättyy 10.9.2024. Uudistamalla ammattipätevyyden 10.9 mennessä, sen voimassaolo jatkuu 10.9.2029 saakka.

Ammattipätevyys ja pätevyyksien määräpäivä

Kuorma-autonkuljettajilta vaaditaan muutamia poikkeuksia lukuunottamatta voimassa oleva linja- ja kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyys. Pätevyys on voimassa viisi vuotta kerrallaan. Pitäkseen ammattipätevyyden voimassa, ammattipätevyyden uudistaminen edellyttää vähintään 35 tuntia jatkokoulutusta.

Ammattipätevyysvaatimus tuli voimaan kaikille tavaraliikenteen kuljettajille syyskuussa vuonna 2009.

Kuorma-autonkuljettajilla, joiden ajo-oikeus on alkanut ennen 10.9.2009, on suoritettava viiden päivän jatkokoulutus eli nk. ”direktiivipäivät” 10.9.2024 mennessä.

Koulutusta ei tarvitse jakaa viidelle vuodelle ( 1 pv / vuosi), mutta se on monesti aikataulullisesti helpoin tapa pitää pätevyyttä yllä, kuin jättää kaikki koulutukset viimeiselle vuodelle tai ihan loppumetreille ja suorittaa ns. viime tingassa, viimeisillä viikoilla vaadittavat koulutukset.

Ammattipätevyyden voimassaolon tarkastaminen

Nyt on hyvä hetki tarkastaa oman ammattipätevyyden voimassaolo. Voit tarkastaa oman ammattipätevyytesi tämän linkin kautta: Traficom – Oma asiointi


Ammattipätevyyskortti ja ammattipätevyyden uusiminen

Ammattipätevyyskorttia tai ajokortissa olevaa ammattipätevyysmerkintää voi hakea jo puoli vuotta ennen olemassa olevan pätevyyden vanhentumista.

Kuljettajat, joilla ammattipätevyys vanhenee syyskuussa 2024, ovat voineet hakea voimassaolon jatkamista jo maaliskuusta 2024, mikäli he ovat suorittaneet vaaditut koulutukset. Ammattipätevyys jatkuu täten syksyyn 2029 saakka.

Ammattipätevyyden jatkokoulutukset verkkokursseina – Helposti ja edullisesti

Meidän kauttamme löydät ammattipätevyyden jatkokoulutukset edulliseen hintaan ja ammattipätevyyden uusiminen onkin verkkokurssien avulla tehty erittäin helpoksi tavaksi suorittaa vaaditut koulutukset.

Ammattipätevyys verkkokurssit nyt vain 69,00€ + alv. + Ammattipätevyyden rekisteröintimaksu 11,5€ (alv. 0). Aikaisempi hinta 79,00€ +alv.

Verkkokursseille on helppoa osallistua mistä ja milloin tahansa. Voit suorittaa kurssin valvomon aukioloaikana. Koulutuksia on tarjolla joka arkipäivä sekä lauantaisin.

Valvomon aukioloajat

Ma-To klo 08:00-22:00
Pe-La klo 08:00-16:00

Kurssit suoritetaan Kuljettaja.fi -verkko-oppimisympäristössämme.

Kategoria

Blogi