Linja- ja kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivät

Kuva: Pixabay.com, Pexels.

Linja- ja kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutus

Oletko suorittanut kuorma- ja linja-auton kuljettajan ammattipätevyyden? Jos olet, niin onneksi olkoon! Oppiminen ei kuitenkaan tähän lopu. Ammattipätevyyttä täytyy pitää yllä jatkokouluttautumalla.

Suomen lainsäädäntö vaatii, että kuorma- ja linja-autonkuljettajalla on ammattipätevyys, jotta hän voi toimia ammattimaisessa liikenteessä. Eli jos olet suorittanut C1-, C-, LT-, D1- tai D-luokan ajo-oikeuden ja ajat työksesi liikenteessä kuorma- tai linja-autolla kuljettaen tavaraa tai ihmisiä, sinulla tulee olla ammattipätevyys. Jatkokoulutus pitää taitojasi yllä.

Jos työurasi on hetkellisesti vienyt sinut muihin hommiin, mutta nyt on tullut aika palata linja- tai kuorma-auton rattiin, niin jatkokoulutuksella on myös mahdollista saada voimaan vanhaksi mennyt ammattipätevyys.

Traficomin sivuilta voit tarkistaa omat ammattipätevyytesi. https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/kuljettajatiedot-ja-ajokorttiote

Miten linja ja kuorma-autonkuljettajan jatkokoulutuspäivät suoritetaan?

Jatkokouluttautuminen tapahtuu suorittamalla 35 tunnin jatkokoulutus viiden vuoden aikana. Koulutus voidaan jakaa seitsemän tunnin osiin. Seitsemän tunnin osuuden eli yhden koulutusjakson voi tarvittaessa jakaa kahdelle peräkkäiselle päivälle, jos tilanne niin vaatii.

Jatkokoulutus toteutetaan teoriaopetuksena, käytännön harjoitteluna, ajoharjoituksina tai näitä yhdistelemällä. Teoriaopetuksen voi käydä verkkokoulutuksena.

Koulutuksien sisällön voit valita itse tai jos tulet koulutukseen yrityksen kautta, niin yritys valitsee sen. Yhden seitsemän tunnin koulutusjakson tulee kuitenkin käsitellä turvallista, taloudellista ja ympäristöystävällistä ajotapaa. Jokainen suoritettu seitsemän tunnin koulutusjakso on voimassa seuraavat viisi vuotta.

Direktiivipäivät Sec And Safe Solutions Oy:lla

Koulutus on suunniteltu kuljetusalan ammattilaisille ja sen tarkoituksena on lisätä turvallisuutta liikenteen, kuljettajien ja kuljetuksien parissa.

Ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivistämme löytyy tällä hetkellä työturvallisuuskorttikoulutus, mutta olemme kesän aikana tuomassa lisää ammattipätevyyskoulutuksia tarjontaamme.

Kaikki tarjoamamme koulutukset eivät anna ammattipätevyyttä, joten tarkista koulutusta valitessa, että koulutuksen nimen perässä lukee ”AMP”.

Kun jatkokoulutus on suoritettu, saat todistuksen käydystä koulutusosuudesta. Sec and Safe Solutions Oy tekee rekisteröinnin ammattipätevyydestä Traficomille puolestasi. 

 Tiivistettynä:

  • Jatkokoulutus kestää yhteensä 35 tuntia viiden vuoden aikana
  • Jatkokoulutus jaetaan osiin, joista jokaisen on kestettävä vähintään seitsemän tuntia
  • Seitsemän oppituntia voidaan jakaa kahdelle peräkkäiselle päivälle eli voit esimerkiksi käydä maanantaina kolme tuntia ja tiistaina neljä tuntia, jos koulutus niin sallii
  • Yhden koulutusosuuden täytyy käsitellä turvallista, taloudellista ja ympäristöystävällistä ajotapaa
  • Saat todistuksen suoritetusta koulutusosuudesta

Olemme kehittämässä ammattipätevyyden jatkokoulutuksen ammattipätevyyden tarjontaamme lähiaikoina ja haluammekin kuulla, millaisia ammattipätevyyden jatkokoulutuksia juuri sinä haluaisit löytää tarjonnastamme? Nyt sinulla on hyvä mahdollisuus päästä vaikuttamaan koulutustarjontaamme.