Uhkatilanteiden hallinta koulutus

Uhkatilanteiden hallinta koulutuksemme auttavat sinua kohtaamaan haastavatkin tilanteet ja selviytymään niistä. Jokaisella meistä on oikeus kokea olomme turvalliseksi työpaikalla ja päästä terveenä kotiin jokaisen työpäivän päätteeksi.

Suomessa joutuu kymmeniätuhansia ihmisiä työpaikkaväkivallan uhriksi vuosittain. Väkivaltaa ja sen uhkaa esiintyy keskimääräistä enemmän palvelualoilla, sosiaali- ja terveydenhoitoalalla, turvallisuusalalla, kasvatus- ja opetusalalla, hotelli- ja ravintola-alalla, kaupan alalla sekä kuljetusalalla.

Yksintyöskentely ilta- ja yöaikaan lisää huomattavasti väkivallan riskiä.

Työnantajan velvollisuus on huolehtia työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä sekä järjestettävä työ ja työolosuhteet siten, että väkivallan uhka ja väkivaltatilanteet ehkäistään mahdollisuuksien mukaan ennakolta.

Koulutamme henkilöstönne suojautumaan väkivallan uhalta, ennakoimaan ja lukemaan uhkaavan tilanteen kehittymistä sekä toimimaan uhkaavassa tilanteessa. Koulutuksessa käydän myös debriefing toimet lävitse sekä ammattitaitoiset kouluttajamme kertovat käytännönläheisesti, tosielämän esimerkkejä työelämässä käyneistä väkivalta- ja uhkatilanteista. Koulutuksen aikana henkilöstönne pääsee tutustumaan itsepuolustamiseen käytännössä sekä ymmärtämään hätävarjelun perusteet.

Koulutuksessa tutustutaan myös lainsäädännön kautta hätävarjelun perusteisiin, työturvallisuuslakiin, rikoslakiin jne.

Ennakointi ja taitojen opettelu on hyvä harjoitella siinä vaiheessa, kun niitä ei tarvitse.

Kouluttajiemme ammattitaito ja käytännönläheinen tapa lähestyä aihetta, antaa henkilöstöllenne työkalut haastavista tilanteista selviytymiseen. Kouluttajamme omaavat myöskin monipuolisen kokemuksen turvallisuusalan eri tehtävistä niin yksityisellä- kuin viranomaispuolellakin. Meiltä löytyy myös ammattitaitoa kriisi- ja poikkeusoloissa toimimiseen, ennakointiin, suunnitteluun sekä jatkuvuudenhallintaan.

Lainsäädäntö:

Työturvallisuuslaki (738/2002)

 • 27 § väkivallan uhka

Kenelle koulutus on suunnattu?

 • Työntekijöille jotka kokevat uhkaavia tilanteita työtehtävissään
 • Työnantajalle joka haluaa laajentaa osaamistaan
 • Koulutus soveltuu erityisesti asiakaspalvelutehtävissä työskenteleville
 • Koulutuksen sisältö määritellään yrityskohtaisesti, vastaamaan kyseisen yrityksen ja ammattialan tarpeita

Uhkatilanteiden hallinta, koulutuksen sisältö

 • Häiriökäyttäytymisen taustatekijät
 • Oma käyttäytyminen ristiriitatilanteessa
 • Uhka- ja vaaratilanteiden ennaltaehkäisy
 • Toiminta vaaratilanteissa ja vaaratilanteiden jälkeen
 • Stressireaktio
 • Käytännön harjoitteet
 • Jälkihoito ja raportointi

Uhkatilanteiden hallinta koulutus henkilöstöllesi?

Järjestämme koulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille, asiakkaidemme tiloissa ympäri Suomen. Olethan siis rohkeasti yhteydessä meihin ja pyydät tarjouksen. 

Koulutuspaikkakuntia mm: Vantaa, Espoo, Helsinki, Kotka, Kouvola, Imatra, Lappeenranta, Kitee, Joensuu, Tampere, Turku, Kuopio, Hämeenlinna, Kuusamo, Kittilä, Jyväskylä.

Ostamalla koulutuksen meidän kauttamme, tuet samalla pienyrittäjän toimintaa.

 

Lue mitä mieltä asiakkaamme ovat olleet koulutuksistamme

“Hyvät esimerkit käytännön työstä ja keskusteluun osallistaminen.” – Koulutukseen osallistuja 30.7.2020

“Nopeasti vierähti päivä ja uskon virkistävän turvallisuusajattelua niin työpaikalla kuin kotona.” – Koulutukseen osallistuja 29.1.2021

“Kansantajuinen lähestyminen koulutuksen teemoihin, hyvin rakennettu päivän sisältö ja sopivasti taukoja. Kaikin puolin loistava koulutus ja opin paljon aiheesta.” – Koulutukseen osallistuja 19.2.2021