0 - 0,00
Ostoskorissa ei ole tuotteita.

Tulityökortti

Koulutuksen kesto: Kahdeksan (8h) tuntia

Toteutustapa: Lähiopetus

Koulutuksen sijainti ja ajankohta: Valitsemasi ajankohta ja koulutuspaikkakunta

Jos koulutuskalenterista ei löydy avoimia kursseja, olethan yhteydessä asiakaspalveluun. Järjestämme yksittäisille henkilöille paikkoja yhteistyökumppaneidemme avoimiin koulutuksiin.

Järjestämme koulutukset myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä huomioidaan aina asiakasyrityksen toimiala, työympäristö ja sen erityispiirteet sekä tapaturmariskit.

Voit tilata koulutuksen omalle ryhmällesi soittamalla 050 5411 229, sähköpostitse [email protected] tai tarjouspyyntölomakkeemme kautta

 

 

 
 

179,00 (+Alv. 24%)

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Kuvaus

Tulityökortti on suomalainen pätevyystutkinto, joka varmistaa, että tulityötä tekevällä ja lupia myöntävällä henkilöllä on riittävä tieto tulityöturvallisuudesta. Kurssin sisältö kattaa laajasti tulityön vaarojen tunnistamisen, turvatoimet eri toimintaympäristöissä, toiminnan onnettomuustilanteessa ja paljon muuta.

Kurssin päätteeksi suoritetaan kurssikoe, ja jos läpäiset sen onnistuneesti, saat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä myöntämän kortin, joka on voimassa viisi (5) vuotta kurssin suorittamisesta.

Koulutuspalvelumme palvelee ympäri koko Suomen, ja koulutammekin useilla eri paikkakunnilla avoimia luokkahuonekoulutuksia sekä yritysten tilauskoulutuksia.

Koulutuspaikkakuntiamme ovat Espoo, Forssa, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Imatra, Joensuu, Jyväskylä, Järvenpää, Kajaani, Kemi, Kittilä,Kokkola, Kotka, Kouvola, Kuusamo, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Mikkeli, Oulu, Pori, Porvoo, Raahe, Raisio, Rauma, Rovaniemi, Savonlinna, Salo, Seinäjoki, Sotkamo, Tampere, Turku, Uusikaupunki, Vantaa ja tarvittaessa myöskin muut paikkakunnat ympäri Suomen, joissa kursseille tarvetta ilmenee.

 

tulityökortti

 

Koulutukset yhdistyivät

Vuonna 2016 Suomessa tapahtui merkittävä muutos, kun tulityökoulutus ja katto- sekä vedeneristysalan tulityökoulutus yhdistyivät. Tämä tarkoittaa, että suorittamasi tulityöturvallisuustutkinto oikeuttaa sinut tekemään sekä perinteisiä tulitöitä että katto- ja vedeneristysalan tulitöitä.

Kuka tarvitsee kortin?

Korttia edellytetään useilla työmailla ja tilapäisillä tulityöpaikoilla. Se on yleinen vaatimus rakennustyömailla, teollisuudessa ja monissa asennustöissä. Myös tulityölupien myöntäjiltä edellytetään korttia.

Tulityönvartijalta ei edellytetä tulityöstandardin mukaan korttia, mutta tulityövartijan on silti ymmärrettävä tulityöstä aiheutuvat vaarat sekä kohteen ympäristön vaarat, osattava tehdä hätäilmoitus sekä käyttää alkusammutuskalustoa ja vaaratilanteissa keskeyttää tulityö. Tulityövartiointia tulee suorittaa koko työn ajan, myös taukojen aikana. Tulitöiden jälkeen tulityövartiointia tulee toteuttaa tulityösuunnitelman mukaisesti, kuitenkin vähintään yhden tunnin ajan.

Korttia ei kuitenkaan edellytetä työtehtävässä, jos työ tehdään

  • vakituisella tulityöpaikalla
  • palovaarattomilla työmenetelmillä
  • vakuuttamattomissa kohteissa

 

Tulitöitä ovat mm. kipinöintiä aiheuttava kaasu- ja kaarihitsaus, poltto- ja kaarileikkaus, laikkaleikkaus ja metallien hionta. Tulitöiksi luetaan myös työt, joissa käytetään kaasupoltinta, muuta avoliekkiä, kuumailmapuhallinta tai muuta näihin verrattavaa voimakasta lämpösäteilyä tuottavaa työvälinettä.

Vakituisella tulityöpaikalla tarkoitetaan tulitöitä varten suunniteltua ja varattua pysyväa, turvallista aluetta tai palo-osastoa. Se on siis paloturvallisuusvaatimusten mukainen tulitöiden tekemiseen varattu tila, jossa palovaaralliset työt voidaan suorittaa turvallisesti. Esimerkiksi materiaalien tulee olla palamattomia, suojauksen riittävä ja palavia nesteitä ei saa säilyttää vakituisella tulityöpaikalla. Tulityöt on tehtävä vakituisella tulityöpaikalla aina, kun se on mahdollista. Vakituisella tulityöpaikalla ei edellytetä tulityölupaa eikä tulityökorttia.

Mikä on tulityölupa ja milloin se tarvitaan?

Tulityölupa pitää sisällään tulityön vaarojen tunnistamisen ja tarvittavien suojaustoimenpiteiden määrittämisen. Luvassa myös määritellään tulityön kesto ja nimetään siihen osallistuvat henkilöt. Voimassa oleva tulityölupa tarvitaan tilapäisellä tulityöpaikalla. Tulityöluvan voi tehdä esimerkiksi itsejäljentävällä lomakkeella tai sähköisesti.

 

Koulutuksen sisältö

  • Tulityöt turvallisesti
  • Vastuut ja velvollisuudet
  • Tulityöriskit eri toimintaympäristöissä
  • Turvatoimet eri toimintaympäristöissä ja suojausharjoitus, turvallisuus
  • Toiminta onnettomuustilanteessa
  • Alkusammutusharjoitus
  • Koe, kysymysten käsittely ja kurssin päättäminen

 

Koulutuksen kesto ja pätevyys

Koulutus kestää yhden päivän (8 tuntia) Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön myöntämä kortti on voimassa viisi (5) vuotta koulutuspäivästä lukien.

Mobiilikortti käyttöösi, heti koulutuspäivän päätteeksi

Mobiilikortti on erityisen kätevä, koska se on käytettävissäsi heti, kun olet suorittanut kurssin ja toimii samalla todistuksena pätevyydestäsi.

Digitaalinen kortti on helppo ottaa käyttöön. Löydät kortin osoitteesta: mobiili.korttitieto.fi

Jos tarvitset apua kortin käyttöönottamiseksi, käy vilkaisemassa ohjeemme aiheeseen liittyen: Mobiilikortti

Kansainvälinen pätevyys

SPEK:n uusi kortti on voimassa myös Norjassa ja Tanskassa. Huomaa kuitenkin, että Ruotsissa suomalainen kortti ei ole enää pätevä heinäkuusta 2023 alkaen. Pohjoismaisten palontorjuntaliittojen hyväksymä kortti on kuitenkin voimassa myös Suomessa.

Hanki tulityöturvallisuustutkinto ja varmista, että olet pätevä tulitöiden tekijä. Kouluttaudu kanssamme ja tee työstäsi turvallisempaa ja ammattimaisempaa. Tilaa koulutus nyt ja vahvista osaamistasi!

spek1

Koulutuspaikkojen sijainti

Vantaa

Ravintola Kaari, Heidenhofintie 2, 01380 Vantaa

 

Tulitöitä ohjaava lainsäädäntö

Pelastuslaki (379/2011)
Vakuutussopimuslaki (543/1994)
Työturvallisuuslaki (738/2002)
Rikoslaki (39/1889) erityisesti RL 44:12
Valtioneuvoston asetus työpaikkojen turvallisuus- ja terveysvaatimuksista (577/2003)
Tulitöiden paloturvallisuus (SFS 5900)
Katto- ja vedeneristystöiden tulitöiden paloturvallisuus (SFS 5991)

 

Tilauskoulutus omalle ryhmälle – Pyydä tarjous koulutuksesta!

Järjestämme koulutukset myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä huomioidaan aina asiakasyrityksen toimiala, työympäristö ja sen erityispiirteet sekä tapaturmariskit.

Voit tilata koulutuksen omalle ryhmällesi soittamalla 050 5411 229, sähköpostitse [email protected] tai tarjouspyyntölomakkeemme kautta, alla olevasta painikkeesta.

Jos olet pohtinut, paljonko maksaa järjestää koulutus omalle ryhmällenne, käythän tutustumassa etusivumme alaosasta löytyvään hintalaskuriin.

Pyydä tarjous koulutuksesta

 

 

Lisätiedot

Ajankohta

Ei avoimia koulutuksia kalenterissa

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tulityökortti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *